Privacybeleid

1. Inleiding

In deze privacyverklaring wordt in detail uitgelegd welke soorten persoonsgegevens we over u kunnen verzamelen wanneer u met ons communiceert. Het legt ook uit hoe we die gegevens opslaan, behandelen en veilig houden.

We weten dat hier veel informatie staat, maar we willen dat u volledig wordt geïnformeerd over uw rechten en hoe HS Johnson uw gegevens gebruikt; we zullen bijvoorbeeld dingen uitleggen zoals onze kredietcontroleprocedure en hoe we gegevens over de hele HSJohnson combineren om een ​​beeld van u te vormen.

We hopen dat de volgende secties al uw vragen zullen beantwoorden, maar als dat niet het geval is, neem dan contact met ons op.

Het is waarschijnlijk dat we deze privacyverklaring van tijd tot tijd moeten bijwerken. We zullen u via e-mail op de hoogte stellen van belangrijke wijzigingen, maar u kunt altijd terugkomen om het te controleren wanneer u maar wilt.

2. Wat is HSJohnson

HS Johnson – waarnaar we in dit document zullen verwijzen als 'het partnerschap'. Deze privacyverklaring is van toepassing op internationale bestellingen, maar er zijn aanvullende voorwaarden voor bepaalde landen die deze kennisgeving aanvullen en voorrang hebben op tegenstrijdige bepalingen.

Voor de eenvoud in deze kennisgeving verwijzen 'wij' en 'ons' naar het partnerschap en zijn merken.

3. Uitleg over de rechtsgrondslagen waarop we ons baseren

De wet op de gegevensbescherming beschrijft een aantal verschillende redenen waarom een ​​bedrijf uw persoonsgegevens mag verzamelen en verwerken, waaronder:

Toestemming

In specifieke situaties kunnen wij met uw toestemming uw gegevens verzamelen en verwerken.

Bijvoorbeeld wanneer u een vakje aanvinkt om e-mailnieuwsbrieven te ontvangen.

Bij het verzamelen van uw persoonsgegevens maken wij u altijd duidelijk welke gegevens nodig zijn in verband met een bepaalde dienst.

Contractuele verplichtingen In bepaalde omstandigheden hebben we uw persoonsgegevens nodig om te voldoen aan onze contractuele verplichtingen.

Als je bijvoorbeeld een artikel bij ons bestelt voor thuisbezorging, verzamelen we je adresgegevens om je aankoop te bezorgen en geven we deze door aan onze koerier.

Wettelijke naleving

Als de wet dit van ons vereist, is het mogelijk dat we uw gegevens moeten verzamelen en verwerken.

We kunnen bijvoorbeeld gegevens van mensen die betrokken zijn bij fraude of andere criminele activiteiten die van invloed zijn op het Partnerschap doorgeven aan wetshandhavers.

Gerechtvaardigd belang

In specifieke situaties hebben we uw gegevens nodig om onze legitieme belangen na te streven op een manier die redelijkerwijs mag worden verwacht als onderdeel van het runnen van ons bedrijf en die geen wezenlijke invloed heeft op uw rechten, vrijheid of belangen.

Zo gebruiken wij uw aankoopgeschiedenis om u gepersonaliseerde aanbiedingen te sturen of beschikbaar te stellen.

We sturen u ook direct marketing e-mails wanneer u bij ons winkelt en er niet voor kiest om u af te melden - dit wordt vaak een 'zachte opt-in' genoemd.

We combineren ook de winkelgeschiedenis van veel klanten om trends te identificeren en ervoor te zorgen dat we de vraag kunnen bijhouden of nieuwe producten/diensten kunnen ontwikkelen.

We zullen uw adresgegevens ook gebruiken om u per post direct marketing informatie toe te sturen, waarin we u informeren over producten en diensten waarvan wij denken dat ze u zouden kunnen interesseren.

Met uw toestemming, of wanneer u bij ons winkelt en er niet voor kiest om u af te melden voor het ontvangen van onze e-mails ('soft opt-in'), zullen wij uw persoonlijke gegevens, voorkeuren en details van uw transacties gebruiken om u op de hoogte te houden via e-mail, internet, tekst, telefoon en via onze contactcentra over relevante producten en diensten, waaronder op maat gemaakte speciale aanbiedingen, kortingen, promoties, evenementen, wedstrijden enzovoort. Dit is alleen van toepassing in het VK.

4. Wanneer verzamelen wij uw persoonsgegevens?

  • Wanneer u een van onze websites bezoekt en uw account gebruikt om producten en diensten te kopen of vouchers van het Partnerschap in te wisselen aan de telefoon, in een winkel of online.
  • Wanneer u een online aankoop doet en afrekent als gast (in dat geval verzamelen we alleen op transacties gebaseerde gegevens).
  • Wanneer u een account bij ons aanmaakt.
  • Wanneer u online winkelt, leggen we informatie vast door middel van cookies en vergelijkbare technologieën. U kunt deze beheren wanneer u onze site bezoekt.
  • Wanneer u een product of dienst in de winkel of telefonisch koopt, maar geen account heeft (of niet gebruikt).
  • Wanneer u contact met ons opneemt op sociale media.
  • Wanneer u de e-mail opent die we sturen.
  • Wanneer u op welke manier dan ook contact met ons opneemt met vragen, klachten etc.
  • Wanneer u een van onze medewerkers vraagt ​​om u informatie over een product of dienst te e-mailen.
  • Wanneer u meedoet aan prijstrekkingen of wedstrijden.
  • Wanneer u ervoor kiest om enquêtes in te vullen die we u sturen.
  • Wanneer u commentaar geeft op onze producten en diensten of deze beoordeelt.
  • Wanneer u formulieren invult. Als er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurt in de winkel, kan een Partner uw persoonsgegevens verzamelen.
  • Wanneer u een derde partij toestemming heeft gegeven om de informatie die zij over u hebben met ons te delen.

5. Wat voor soort persoonsgegevens verzamelen we?

  • Indien u een webaccount bij ons heeft: uw naam, geslacht, geboortedatum, factuur-/afleveradres, bestellingen en bonnetjes, e-mail en telefoonnummer. Voor uw veiligheid bewaren we ook een versleutelde registratie van uw inlogwachtwoord.
  • Details van uw interacties met ons via contactcenters, in de winkel of online.

We verzamelen bijvoorbeeld aantekeningen van onze gesprekken met u, details van eventuele klachten of opmerkingen die u maakt, details van aankopen die u hebt gedaan, artikelen die u hebt bekeken of toegevoegd aan uw winkelmandje, cadeaulijst en wensenlijstkeuzes, inwisselen van vouchers, merken waarin u interesse toont , webpagina's die u bezoekt en hoe en wanneer u contact met ons opneemt.

  • Kopieën van documenten die u verstrekt om uw leeftijd of identiteit te bewijzen wanneer de wet dit vereist. (inclusief uw paspoort en rijbewijs). Dit omvat details van uw volledige naam, adres, geboortedatum en gezichtsopname. Als u een paspoort verstrekt, bevatten de gegevens ook uw geboorteplaats, geslacht en nationaliteit.
  • Details van uw winkelvoorkeuren.

Bijvoorbeeld naar welke van onze winkels je het liefst gaat en waar je je vouchers inwisselt.

  • Details van uw bezoeken aan onze websites en van welke site u naar de onze kwam.
  • Informatie verzameld door het gebruik van cookies in uw webbrowser. Lees meer over hoe we cookies en vergelijkbare technologieën gebruiken.
  • Persoonlijke gegevens die ons helpen om interessante artikelen aan te bevelen.

U kunt ons bijvoorbeeld uw maat vertellen, die we zullen gebruiken om onze voorgestelde artikelen te begeleiden. Of misschien deelt u informatie over uw huidtype, waardoor we geschikte merken en producten kunnen aanbevelen.

We zullen uw verzamelde persoonlijke gegevens alleen vragen en gebruiken om interessante artikelen aan te bevelen en om uw winkelervaring bij ons op maat te maken. Het is natuurlijk altijd jouw keuze of je dergelijke gegevens met ons deelt.

  • Betaalkaart informatie.
  • Uw opmerkingen en productrecensies.
  • Om de best mogelijke webervaring te bieden, verzamelen we technische informatie over uw internetverbinding en browser, evenals het land en de telefooncode waar uw computer zich bevindt, de webpagina's die tijdens uw bezoek zijn bekeken, de advertenties waarop u hebt geklikt en eventuele zoektermen. je kwam binnen. Lees hier meer over.
  • Uw gebruikersnaam voor sociale media, als u via die kanalen met ons communiceert, om ons te helpen reageren op uw opmerkingen, vragen of feedback.

6. Hoe en waarom gebruiken wij uw persoonsgegevens?

We willen je de best mogelijke klantervaring bieden. Een manier om dat te bereiken is om een ​​zo goed mogelijk beeld te krijgen van wie u bent door de gegevens die we over u hebben te combineren.

We gebruiken dit vervolgens om u promoties, producten en diensten aan te bieden die u waarschijnlijk zullen interesseren. In het geval van leden van het loyaliteitsprogramma bieden we u ook relevante beloningen.

De wet inzake gegevensprivacy staat dit toe als onderdeel van ons legitieme belang om onze klanten te begrijpen en het hoogste serviceniveau te bieden.

Als u de manier waarop we uw gegevens gebruiken wilt wijzigen, vindt u natuurlijk meer informatie in 'Wat zijn mijn rechten?' gedeelte hieronder.

Onthoud dat als u ervoor kiest uw persoonlijke gegevens niet met ons te delen, of bepaalde contacttoestemmingen weigert, we sommige diensten waar u om hebt gevraagd mogelijk niet kunnen leveren.

Hier leest u hoe we uw persoonlijke gegevens zullen gebruiken en waarom:

  • Om bestellingen te verwerken die u plaatst via onze websites, apps in de winkel. Als we uw persoonlijke gegevens niet verzamelen tijdens het afrekenen, kunnen we uw bestelling niet verwerken en niet voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.

Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat uw gegevens worden doorgegeven aan een derde partij om het product of de dienst die u hebt besteld te leveren of te leveren, en we kunnen uw gegevens daarna gedurende een redelijke periode bewaren om te voldoen aan contractuele verplichtingen zoals terugbetalingen, garanties en spoedig.

  • Om te reageren op uw vragen, terugbetalingsverzoeken en klachten. Door de door u verzonden informatie te verwerken, kunnen wij reageren. We kunnen deze ook bijhouden om toekomstige communicatie met ons te informeren en om aan te tonen hoe we gedurende de hele periode met u hebben gecommuniceerd. We doen dit op basis van onze contractuele verplichtingen jegens u, onze wettelijke verplichtingen en onze legitieme belangen om u de beste service te bieden en te begrijpen hoe we onze service kunnen verbeteren op basis van uw ervaring.
  • Om u e-mailmeldingen te sturen wanneer u een product in uw winkelmandje plaatst en u stopt met browsen voordat u afrekent. Dit doen wij op basis van ons gerechtvaardigd belang.
  • Om ons bedrijf en uw account te beschermen tegen fraude en andere illegale activiteiten. Dit omvat het gebruik van uw persoonlijke gegevens om uw account te onderhouden, bij te werken en te beveiligen. We zullen ook uw browse-activiteit met ons volgen om eventuele problemen snel te identificeren en op te lossen en om de integriteit van onze websites te beschermen. We zullen dit allemaal doen als onderdeel van ons legitieme belang.

Bijvoorbeeld door uw wachtwoord te controleren wanneer u inlogt en door geautomatiseerde monitoring van IP-adressen om mogelijke frauduleuze logins vanaf onverwachte locaties te identificeren.

  • Om betalingen te verwerken en frauduleuze transacties te voorkomen. Dit doen wij op basis van onze gerechtvaardigde zakelijke belangen. Dit helpt ook om onze klanten te beschermen tegen fraude.
  • Als we criminele activiteiten of vermeende criminele activiteiten, fraudemonitoring en verdachte transactiemonitoring ontdekken, zullen we deze gegevens verwerken om onwettige handelingen te voorkomen of op te sporen. Ons doel is om de personen met wie we omgaan te beschermen tegen criminele activiteiten.
  • Met uw toestemming, of wanneer u bij ons koopt en er niet voor kiest om onze updates te ontvangen, zullen wij uw persoonlijke gegevens, voorkeuren en details van uw transacties gebruiken om u op de hoogte te houden via e-mail, web, sms, telefoon en via onze contactcentra over relevante producten en diensten, waaronder op maat gemaakte speciale aanbiedingen, kortingen, promoties, evenementen, wedstrijden enzovoort. Dit is alleen van toepassing binnen het VK.
  • Natuurlijk staat het u vrij om op elk moment ervoor te kiezen niet meer van ons te horen via een van deze kanalen.
  • Om u per post relevante, gepersonaliseerde berichten te sturen met betrekking tot updates, aanbiedingen, diensten en producten. We doen dit op basis van ons legitieme zakelijke belang.
  • U kunt er op elk moment voor kiezen om niet meer van ons per post te horen.

  • Om u wettelijk vereiste berichten te sturen of die nodig zijn om u te informeren over onze wijzigingen in de diensten die wij u leveren. Bijvoorbeeld updates van deze privacyverklaring, kennisgevingen over productterugroepingen en wettelijk vereiste informatie met betrekking tot uw bestellingen. Deze serviceberichten bevatten geen promotionele inhoud en vereisen geen voorafgaande toestemming wanneer ze per e-mail of sms worden verzonden. Als we uw persoonsgegevens niet voor deze doeleinden gebruiken, kunnen we niet voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.

  • Om u de meest interessante inhoud op onze websites of apps te laten zien, gebruiken we gegevens die we hebben over uw favoriete merken of producten, enzovoort. We doen dit op basis van uw toestemming om app-meldingen te ontvangen en/of dat onze website cookies of vergelijkbare technologie op uw apparaat plaatst.

We kunnen bijvoorbeeld een lijst weergeven met items die u onlangs heeft bekeken, of u aanbevelingen doen op basis van uw aankoopgeschiedenis en andere gegevens die u met ons hebt gedeeld.

  • Om een ​​van onze prijstrekkingen of wedstrijden waaraan u deelneemt te beheren, op basis van uw toestemming die u hebt gegeven op het moment van deelname.
  • Om de systemen, diensten en producten die wij aan u leveren te ontwikkelen, testen en verbeteren. We doen dit op basis van onze legitieme zakelijke belangen.

We registreren bijvoorbeeld de sessie-ID van uw browser om ons te helpen meer te begrijpen wanneer u ons online feedback geeft over eventuele problemen die u ondervindt

  • Om te voldoen aan onze contractuele of wettelijke verplichtingen om gegevens te delen met wetshandhavers.

Bijvoorbeeld wanneer een gerechtelijk bevel wordt ingediend om gegevens te delen met wetshandhavingsinstanties of een rechtbank

  • Om u enquête- en feedbackverzoeken te sturen om onze services te helpen verbeteren. Deze berichten bevatten geen promotionele inhoud en vereisen geen voorafgaande toestemming wanneer ze per e-mail of sms worden verzonden. We hebben een legitiem belang om dit te doen, omdat dit helpt om onze producten of diensten relevanter voor u te maken.
  • Om een ​​goed beeld te krijgen van wie u bent en wat u leuk vindt, en om onze zakelijke beslissingen te onderbouwen, combineren we gegevens die zijn verzameld van het hele partnerschap, van derden en gegevens van openbaar beschikbare lijsten, zoals we hebben beschreven in de sectie 'Wat Soorten Persoonsgegevens verzamelen we?' We doen dit op basis van ons legitieme zakelijke belang.

Door deze gegevens te combineren, kunnen we bijvoorbeeld uw ervaring personaliseren en beslissen welke inspiratie of inhoud we met u willen delen. We gebruiken ook geanonimiseerde gegevens uit de aankoopgeschiedenis van klanten om trends in verschillende delen van het land te identificeren. Dit kan dan bepalen welke producten we in bepaalde winkels tonen.

  • Help zakelijke beslissingen te onderbouwen, bijvoorbeeld met welke websites van derden we samenwerken om ervoor te zorgen dat onze advertenties onze klanten bereiken

Over de hele HS Johnson registreren we uw interacties met ons, bijvoorbeeld door te kijken hoe vaak u bij ons winkelt of hoeveel u uitgeeft. We doen dit om een ​​profiel aan te maken over hoe u omgaat met het Partnerschap en dat kan op zijn beurt van invloed zijn op hoe we u betrekken. Als u bijvoorbeeld regelmatig bij ons winkelt, kan dit van invloed zijn op de aanbiedingen en beloningen die u mogelijk van ons ontvangt. We vertrouwen op ons legitieme belang om deze activiteit uit te voeren.

We doen dit om ervoor te zorgen dat we een duidelijk beeld hebben van wat u leuk vindt en om ervoor te zorgen dat u op passende wijze wordt beloond, zodat direct marketing of browsen op onze websites is afgestemd op uw voorkeuren. Hierdoor kunnen uw bonnetjes ook in uw keukenla worden bewaard op uw online account, als u die heeft, zelfs als u in onze winkel winkelt. We kunnen de informatie die we verzamelen via de consolidatie van uw uitgaven ook gebruiken om onze zakelijke beslissingen te onderbouwen. Dit wordt gedaan door uw uitgaven te anonimiseren en te analyseren als onderdeel van een "bestedingstrend", statistische weergave, of door samen te werken met onze externe leveranciers, zoals Google.

Wanneer u bij ons een product koopt dat geleverd wordt door de fabrikant of leverancier van dat product, geven wij uw contactgegevens door zodat zij uw gekochte product kunnen bezorgen. Hetzelfde geldt voor garanties die worden verstrekt door de fabrikant of leverancier van het product dat u hebt gekocht. Als u bijvoorbeeld een wasmachine bij ons koopt, geven wij uw gegevens door aan de leverancier van de wasmachine om de levering van de goederen te verzekeren en om eventuele productgaranties van de leverancier na te komen. We doen dat om ervoor te zorgen dat we onze contractuele verplichtingen jegens u nakomen.

Als de fabrikanten of leveranciers uw gegevens aan andere derden willen doorgeven of voor andere doeleinden willen gebruiken, moeten zij u voldoende informatie geven met wie zij uw persoonsgegevens delen en voor welke doeleinden zij deze willen gebruiken, en in in sommige gevallen kunnen ze uw toestemming vragen om dit te doen. Als zij u die informatie niet verstrekken of uw toestemming niet vragen, en u vreest dat zij uw persoonsgegevens met iemand anders hebben gedeeld, hebt u het recht om rechtstreeks contact met hen op te nemen voor opheldering.

7. Combineren van uw gegevens voor gepersonaliseerde direct marketing

We willen u aanbiedingen en promoties aanbieden die op bepaalde momenten het meest relevant zijn voor uw interesses. Om ons te helpen een beter, algemeen begrip van u als klant te vormen, combineren we uw persoonlijke gegevens die via het Partnerschap zijn verzameld zoals hierboven beschreven, bijvoorbeeld uw winkelgeschiedenis bij ons. Hiervoor combineren wij de gegevens die wij rechtstreeks van u verzamelen ook met gegevens die wij verkrijgen van derden aan wie u toestemming heeft gegeven om die gegevens aan ons door te geven.

8. Hoe wij uw persoonsgegevens beschermen

We weten hoeveel gegevensbeveiliging belangrijk is voor al onze klanten. Met dit in gedachten zullen wij uw gegevens met de grootst mogelijke zorg behandelen en alle passende maatregelen nemen om deze te beschermen.

We beveiligen de toegang tot alle transactiegebieden van onze websites en apps met behulp van 'https'-technologie.

Toegang tot uw persoonlijke gegevens is beveiligd met een wachtwoord en gevoelige gegevens zoals betaalkaartgegevens) zijn beveiligd en getokeniseerd om ervoor te zorgen dat ze beschermd zijn.

We controleren ons systeem regelmatig op mogelijke kwetsbaarheden en aanvallen, en we voeren penetratietesten uit om manieren te vinden om de beveiliging verder te versterken.

9. Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

Wanneer we uw persoonlijke gegevens verzamelen of verwerken, bewaren we deze niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor ze zijn verzameld.

Aan het einde van die bewaartermijn worden uw gegevens volledig verwijderd of geanonimiseerd, bijvoorbeeld door aggregatie met andere gegevens, zodat ze op niet-identificeerbare wijze kunnen worden gebruikt voor statistische analyse en bedrijfsplanning.

Enkele voorbeelden van bewaartermijnen van klantgegevens:

Bestellingen

Wanneer je een bestelling plaatst, bewaren we de persoonsgegevens die je ons geeft gedurende vijf jaar zodat we kunnen voldoen aan onze wettelijke en contractuele verplichtingen. Van bepaalde producten, zoals elektrische en kinderkamerartikelen, bewaren we de gegevens 10 jaar.

Garanties Indien uw bestelling een garantie omvatte, worden de bijbehorende persoonsgegevens bewaard tot het einde van de garantieperiode.

10. Met wie delen wij uw persoonsgegevens?

Soms delen we uw persoonsgegevens met vertrouwde derde partijen.

Bijvoorbeeld bezorgers, voor fraudebeheer, om klachten te behandelen, om ons te helpen onze aanbiedingen voor u te personaliseren, enzovoort.

Dit is het beleid dat we toepassen op die organisaties om uw gegevens veilig te houden en uw privacy te beschermen:

  • We verstrekken alleen de informatie die zij nodig hebben om hun specifieke diensten uit te voeren.
  • Ze mogen uw gegevens alleen gebruiken voor de exacte doeleinden die we specificeren in ons contract met hen.
  • We werken nauw met hen samen om ervoor te zorgen dat uw privacy te allen tijde wordt gerespecteerd en beschermd.
  • Als we stoppen met het gebruik van hun diensten, worden al uw gegevens die door hen worden bewaard, verwijderd of anoniem gemaakt.

Voorbeelden van het soort derde partijen waarmee wij samenwerken zijn:

  • IT-bedrijven die onze website en andere bedrijfssystemen ondersteunen.
  • Operationele bedrijven zoals koeriersdiensten.
  • Direct-marketingbedrijven die ons helpen onze elektronische communicatie met u te beheren.
  • Google/Facebook om u producten te laten zien die u mogelijk interesseren terwijl u op internet surft. Dit is gebaseerd op uw toestemming voor marketing of uw acceptatie van cookies op onze websites. Zie onze Cookieverklaring voor details.
  • Bedrijven voor gegevensinzicht om ervoor te zorgen dat uw gegevens up-to-date en nauwkeurig zijn.

Uw gegevens delen met derden voor hun eigen doeleinden:

We doen dit alleen in zeer specifieke omstandigheden, bijvoorbeeld:

  • Met uw toestemming, gegeven op het moment dat u uw persoonlijke gegevens verstrekt, kunnen we die gegevens doorgeven aan een derde partij voor hun directmarketingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld meedoet aan een vakantiewedstrijd en een vakje aanvinkt waarmee u ermee akkoord gaat dat de reisorganisatie u rechtstreeks promotionele informatie mag sturen. Of als we samen met een restaurant een evenement organiseren en u ermee instemt rechtstreekse berichten van hen te ontvangen.

  • Voor fraudebeheer kunnen we informatie over frauduleuze of mogelijk frauduleuze activiteiten in onze gebouwen of systemen delen. Dit kan het delen van gegevens over personen met wetshandhavingsinstanties inhouden.
  • We kunnen ook worden verplicht om uw persoonlijke gegevens bekend te maken aan de politie of een andere handhavings-, regelgevende of overheidsinstantie, in uw land van herkomst of elders, op een geldig verzoek om dit te doen. Deze verzoeken worden per geval beoordeeld en houden rekening met de privacy van onze klanten.
  • We kunnen van tijd tot tijd het partnerschap uitbreiden, verkleinen of verkopen en dit kan de overdracht van divisies of het hele bedrijf aan nieuwe eigenaren met zich meebrengen. Als dit gebeurt, worden uw persoonsgegevens, waar relevant, overgedragen aan de nieuwe eigenaar of controlerende partij, onder de voorwaarden van deze privacyverklaring.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming.

Om uw reis door Partnership-websites te helpen personaliseren, gebruiken we momenteel de volgende bedrijven, die uw persoonlijke gegevens zullen verwerken als onderdeel van hun contracten met ons:

  • Google
  • Instagram
  • Facebook
  • Visualsoft
  • Klarna
  • Hersenboom
  • Webwinsten
  • Tradetracker

11. Waar uw persoonsgegevens kunnen worden verwerkt

Soms moeten we uw persoonsgegevens delen met derden en leveranciers buiten de Europese Economische Ruimte (EER), zoals Australië of de VS.

Internationale bestellingen

Als u buiten het VK bent gevestigd en een bestelling bij ons plaatst, zullen we de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen overdragen aan het Partnerschap in het VK.

Bescherming van uw gegevens buiten de EER

De EER omvat alle EU-lidstaten, evenals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. We kunnen persoonlijke gegevens die we van u verzamelen overdragen aan externe gegevensverwerkers in landen buiten de EER.

Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om uw bestelling uit te voeren, uw betalingsgegevens te verwerken of ondersteunende diensten te verlenen.

Als we dit doen, hebben we procedures om ervoor te zorgen dat uw gegevens dezelfde bescherming krijgen alsof ze binnen de EER worden verwerkt. Zo bepalen onze contracten met derden de normen die ze te allen tijde moeten volgen. Voor meer informatie over deze contracten kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming.

Elke overdracht van uw persoonlijke gegevens zal de toepasselijke wetgeving volgen en we zullen de informatie behandelen volgens de leidende principes van deze privacyverklaring.

12. Wat zijn uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens?

U hebt het recht om te vragen:

  • In de meeste gevallen gratis toegang tot de persoonsgegevens die we over u hebben.
  • De correctie van uw persoonsgegevens wanneer deze onjuist, verouderd of onvolledig zijn.
  • De verwijdering van de gegevens die we over u hebben, in specifieke omstandigheden; bijvoorbeeld wanneer u uw toestemming intrekt of bezwaar maakt en wij geen legitiem doorslaggevend belang hebben, of wanneer het doel waarvoor wij de gegevens bewaren, is beëindigd (zoals het einde van een garantie).
  • Een computerbestand in een gangbaar formaat (CSV of vergelijkbaar) dat de persoonsgegevens bevat die u eerder aan ons hebt verstrekt, en het recht om uw informatie te laten overdragen aan een andere entiteit waar dit technisch mogelijk is.
  • Beperking van het gebruik van uw persoonsgegevens, in specifieke omstandigheden, in het algemeen wanneer wij beslissen over een door u gemaakt bezwaar.
  • Dat we stoppen met het verwerken van uw persoonsgegevens, in specifieke omstandigheden; bijvoorbeeld wanneer u uw toestemming hebt ingetrokken of bezwaar hebt gemaakt om redenen die verband houden met uw individuele omstandigheden.
  • Dat we stoppen met het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketing (hetzij via specifieke kanalen, hetzij alle kanalen).
  • Dat we elke op toestemming gebaseerde verwerking van uw persoonlijke gegevens stoppen nadat u die toestemming hebt ingetrokken.
  • Beoordeling door een Partner van elke beslissing die uitsluitend is genomen op basis van automatische verwerking van uw gegevens (dus wanneer nog geen mens de uitkomst en criteria voor de beslissing heeft beoordeeld).
  • U kunt op elk moment contact met ons opnemen om deze rechten uit te oefenen door een online formulier in te vullen.
  • Als we ervoor kiezen om geen gevolg te geven aan uw verzoek, zullen we de redenen voor onze weigering toelichten.

Uw recht om toestemming in te trekken

Telkens wanneer u ons uw toestemming hebt gegeven om uw persoonlijke gegevens te gebruiken, heeft u het recht om op elk moment van gedachten te veranderen en die toestemming in te trekken.

Waar we vertrouwen op ons legitieme belang

In gevallen waarin we uw persoonsgegevens verwerken op basis van ons gerechtvaardigd belang, kunt u ons vragen om te stoppen om redenen die verband houden met uw individuele situatie. We moeten dit dan doen, tenzij we denken dat we een legitieme doorslaggevende reden hebben om door te gaan met het verwerken van uw persoonlijke gegevens, zoals het beheer van een verlengde garantie.

Directe marketing

U hebt het recht om het gebruik van uw persoonlijke gegevens voor direct marketingactiviteiten via alle of geselecteerde kanalen stop te zetten. Wij moeten altijd aan uw verzoek voldoen.

Controle van uw identiteit

Om de vertrouwelijkheid van uw informatie te beschermen, zullen we u vragen uw identiteit te verifiëren voordat we verder gaan met een verzoek dat u indient onder deze privacyverklaring.

Als u een derde partij heeft gemachtigd om namens u een verzoek in te dienen, zullen wij hen vragen te bewijzen dat zij uw toestemming hebben om te handelen.

13. Hoe kunt u het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketing stopzetten?

Er zijn verschillende manieren waarop u direct marketingcommunicatie van ons kunt stoppen:

  • Klik op de link 'afmelden' in elk e-mailbericht dat we u sturen. We stoppen dan alle verdere e-mails van die specifieke divisie.
  • Als u een account heeft, logt u in op uw hsjohnson.com-account, gaat u naar 'Mijn account' en wijzigt u uw voorkeuren.
  • Schrijf naar HS Johnson Geregistreerd kantoor HSJohnson, 8 Anson Street, Rugeley, Staffordshire, WS15 2BB

Houd er rekening mee dat u na het wijzigen van uw voorkeuren gedurende een korte periode berichten kunt blijven ontvangen terwijl onze systemen volledig zijn bijgewerkt.

14. Contact opnemen met de toezichthouder

Als u van mening bent dat er niet correct met uw gegevens is omgegaan, of als u niet tevreden bent met onze reactie op verzoeken die u ons hebt gericht met betrekking tot het gebruik van uw persoonsgegevens, heeft u het recht om een ​​klacht in te dienen bij de Information Commissioner's Office.

U kunt contact met hen opnemen door te bellen naar 0303 123 1113. Of ga online naar www.ico.org.uk/concerns (opent in een nieuw venster; houd er rekening mee dat we niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de inhoud van externe websites)

Als u buiten het VK bent gevestigd, hebt u het recht om uw klacht in te dienen bij de relevante toezichthouder voor gegevensbescherming in het land waar u woont. Details zijn te vinden in sectie 16.

15. Als u buiten het VK woont

Voor alle niet-Britse klanten

Rakuten Advertising kan persoonlijke informatie verzamelen wanneer u communiceert met onze digitale eigendommen, waaronder IP-adressen, digitale identifiers, informatie over uw webbrowsing en app-gebruik en hoe u communiceert met onze eigendommen en advertenties voor verschillende doeleinden, zoals het personaliseren van aanbiedingen of advertenties, analyses over hoe u omgaat met websites of advertenties en andere commerciële doeleinden. Gebruik de onderstaande links voor meer informatie over het verzamelen, gebruiken en verkopen van uw persoonlijke gegevens en uw rechten.

We werken samen met Rakuten Advertising, die persoonlijke informatie kan verzamelen wanneer u met onze site communiceert. Het verzamelen en gebruiken van deze informatie is onderworpen aan het privacybeleid dat hier te vinden is:

Privacybeleid

Uw rechten/opt-out

Deze privacyverklaring wordt verstrekt in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Maleis en Chinees. Mocht er een conflict zijn in de betekenissen tussen de Engelse en de vertaalde versie, dan prevaleert de Engelse versie. kopieën van versies in vreemde talen zijn verkrijgbaar bij ons klantenserviceteam.

Door een bestelling te plaatsen bij het Partnerschap, door onze website te bladeren, inclusief voor analyse en onderzoek naar websitegebruik, en/of akkoord te gaan met het ontvangen van elektronische directmarketingcommunicatie zoals beschreven in deze Privacyverklaring en onze Cookieverklaring, stemt u uitdrukkelijk in met de verwerking van uw persoonlijke gegevens door ons of namens ons. Natuurlijk heb je nog steeds het recht om ons te vragen je gegevens niet op deze manieren te verwerken, en als je dat doet, zullen we je wensen respecteren.

Soms moeten we uw persoonlijke gegevens tussen landen overdragen om ons in staat te stellen de goederen of diensten te leveren die u hebt aangevraagd. In het kader van de normale gang van zaken kunnen we uw persoonlijke gegevens overdragen aan derden in het VK naar het land waar u woont. U stemt hierbij uitdrukkelijk in met dergelijk gebruik, overdracht en openbaarmaking van uw persoonlijke gegevens buiten uw land van verblijf voor dergelijke doeleinden in het buitenland.

We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat er redelijke stappen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat al dergelijke derden buiten het land waar u woont uw persoonlijke gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan dat deel van de doeleinden zoals uiteengezet in deze privacyverklaring en om de vertrouwelijkheid adequaat te beschermen en privacy van uw persoonsgegevens.

We zullen ervoor zorgen dat eventuele derde partijen uw persoonsgegevens alleen verwerken in overeenstemming met hun gerechtvaardigde belangen. Deze derden kunnen onderworpen zijn aan wetten die afwijken van de wetten die van toepassing zijn in het land waar u woont. We ondernemen niet actief stappen om ervoor te zorgen dat een buitenlandse ontvanger van uw persoonlijke gegevens voldoet aan de wetten die in uw land van toepassing zijn.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming en wij zullen binnen uw lokale tijdsbestek reageren. Als u een klacht wilt indienen over een vermeende schending van deze privacyverklaring of onze wettelijke privacyverplichtingen, verzoeken wij u ons zo gedetailleerd mogelijk te informeren over uw klacht. We zullen elke privacyklacht serieus nemen en elke klacht zal worden beoordeeld met als doel elk probleem tijdig en efficiënt op te lossen.

Australië

Voor de doeleinden van deze privacyverklaring betekent "persoonlijke gegevens" alle informatie of een mening over een geïdentificeerde persoon, of een persoon die redelijkerwijs identificeerbaar is, ongeacht of de informatie of mening waar is of niet, of de mening is vastgelegd in een materiële vorm.

We doen er alles aan om uw persoonlijke informatie veilig te houden en zullen alle redelijke voorzorgsmaatregelen nemen om deze te beschermen tegen verlies, misbruik of ongeoorloofde toegang of wijziging. Behalve voor zover aansprakelijkheid niet kan worden uitgesloten vanwege de werking van de wet, sluiten wij echter alle aansprakelijkheid uit (inclusief nalatigheid) voor de gevolgen van ongeoorloofde toegang tot, openbaarmaking van, misbruik van of verlies of corruptie van uw persoonlijke informatie. Niets in deze privacyverklaring beperkt, sluit uit of wijzigt, of beweert te beperken, uit te sluiten of te wijzigen, wettelijke consumentenrechten onder toepasselijke wetgeving, met inbegrip van de Competition and Consumer Act 2010 (Cth).

Als u zich in Australië bevindt, kunt u een klacht indienen bij onze functionaris voor gegevensbescherming, die binnen 30 dagen contact met u opneemt. Als we niet bij u zijn teruggekomen of als u niet tevreden bent met het antwoord dat u ontvangt, kunt u een klacht indienen bij het Office of the Australian Information Commissioner.

Canada

Als u een verzoek indient om direct marketingcommunicatie van ons te stoppen, duurt dit niet langer dan 10 dagen.

Aangezien uw gegevens kunnen worden overgedragen aan derden buiten het land waar u zich bevindt, kunnen lokale politie of andere handhavings-, regelgevende of overheidsinstanties toegang hebben tot die gegevens met of zonder medeweten van het Partnerschap. De persoonsgegevens die wij verwerken, kunnen toegankelijk zijn voor personen binnen het Partnerschap, of onze externe dienstverleners, die dergelijke toegang nodig hebben om de in deze privacyverklaring vermelde doeleinden uit te voeren, of andere doeleinden die mogelijk zijn toegestaan ​​of vereist door de toepasselijke wetgeving . Persoonlijke gegevens die we verzamelen, worden voornamelijk in het VK bewaard.

Als u van mening bent dat er niet correct met uw gegevens is omgegaan, of als u niet tevreden bent met ons antwoord op verzoeken die u ons hebt gericht met betrekking tot het gebruik van uw persoonlijke gegevens, heeft u het recht om een ​​klacht in te dienen bij het kantoor van de Privacy Commissioner van Canada, of in sommige Canadese provincies, uw lokale Privacy Commissioner.

Maleisië

Termen die in deze privacyverklaring worden gebruikt, hebben dezelfde betekenis als eraan wordt toegekend in de Wet op de bescherming van persoonsgegevens van 2010 ("PDPA").

Als u zich in Maleisië bevindt, kunt u vragen, opmerkingen of klachten indienen bij onze functionaris voor gegevensbescherming, die binnen 21 dagen contact met u opneemt.

Zuid-Korea

De overdracht van gegevens om het bedrijf in staat te stellen de goederen of diensten te leveren die een klant heeft gevraagd, kan worden beschouwd als een delegatie.

Singapore, Katar

Termen die in deze Privacyverklaring worden gebruikt, hebben de betekenis die eraan is toegekend door de Wet Bescherming Persoonsgegevens 2010 (ook bekend als de Wbp).

Door een bestelling bij ons te plaatsen, een account te openen, door onze website te bladeren en/of akkoord te gaan met het ontvangen van digitale directmarketingcommunicatie, stemt u ermee in dat wij uw persoonlijke gegevens mogen verwerken zoals beschreven in deze privacyverklaring en onze cookieverklaring, inclusief voor analyse en onderzoek in websitegebruik.