Privacybeleid

1. Inleiding

In deze privacyverklaring wordt in detail uitgelegd welke soorten persoonsgegevens we over u kunnen verzamelen wanneer u met ons communiceert. Het legt ook uit hoe we die gegevens opslaan, behandelen en veilig houden.

We weten dat hier veel informatie staat, maar we willen dat u volledig wordt geïnformeerd over uw rechten en hoe HS Johnson uw gegevens gebruikt; we zullen bijvoorbeeld dingen uitleggen zoals onze kredietcontroleprocedure en hoe we gegevens over de hele HSJohnson combineren om een ​​beeld van u te vormen.

We hopen dat de volgende secties al uw vragen zullen beantwoorden, maar als dat niet het geval is, neem dan contact met ons op.

Het is waarschijnlijk dat we deze privacyverklaring van tijd tot tijd moeten bijwerken. We zullen u via e-mail op de hoogte stellen van belangrijke wijzigingen, maar u kunt altijd terugkomen om het te controleren wanneer u maar wilt.

2. Wat is HSJohnson

HS Johnson – waarnaar we in dit document zullen verwijzen als 'het partnerschap'. Deze privacyverklaring is van toepassing op internationale bestellingen, maar er zijn aanvullende voorwaarden voor bepaalde landen die deze kennisgeving aanvullen en voorrang hebben op tegenstrijdige bepalingen.

Voor de eenvoud in deze kennisgeving verwijzen 'wij' en 'ons' naar het partnerschap en zijn merken.

3. Uitleg over de rechtsgrondslagen waarop we ons baseren

De wet op de gegevensbescherming beschrijft een aantal verschillende redenen waarom een ​​bedrijf uw persoonsgegevens mag verzamelen en verwerken, waaronder:

Toestemming

In specifieke situaties kunnen wij met uw toestemming uw gegevens verzamelen en verwerken.

Bijvoorbeeld wanneer u een vakje aanvinkt om e-mailnieuwsbrieven te ontvangen.

Bij het verzamelen van uw persoonsgegevens maken wij u altijd duidelijk welke gegevens nodig zijn in verband met een bepaalde dienst.

Contractuele verplichtingen In bepaalde omstandigheden hebben we uw persoonsgegevens nodig om te voldoen aan onze contractuele verplichtingen.

Als je bijvoorbeeld een artikel bij ons bestelt voor thuisbezorging, verzamelen we je adresgegevens om je aankoop te bezorgen en geven we deze door aan onze koerier.

Wettelijke naleving

Als de wet dit van ons vereist, is het mogelijk dat we uw gegevens moeten verzamelen en verwerken.

We kunnen bijvoorbeeld gegevens van mensen die betrokken zijn bij fraude of andere criminele activiteiten die van invloed zijn op het Partnerschap doorgeven aan wetshandhavers.

Gerechtvaardigd belang

In specifieke situaties hebben we uw gegevens nodig om onze legitieme belangen na te streven op een manier die redelijkerwijs mag worden verwacht als onderdeel van het runnen van ons bedrijf en die geen wezenlijke invloed heeft op uw rechten, vrijheid of belangen.

Zo gebruiken wij uw aankoopgeschiedenis om u gepersonaliseerde aanbiedingen te sturen of beschikbaar te stellen.

We sturen u ook direct marketing e-mails wanneer u bij ons winkelt en er niet voor kiest om u af te melden - dit wordt vaak een 'zachte opt-in' genoemd.

We combineren ook de winkelgeschiedenis van veel klanten om trends te identificeren en ervoor te zorgen dat we de vraag kunnen bijhouden of nieuwe producten/diensten kunnen ontwikkelen.

We zullen uw adresgegevens ook gebruiken om u per post direct marketing informatie toe te sturen, waarin we u informeren over producten en diensten waarvan wij denken dat ze u zouden kunnen interesseren.

Met uw toestemming, of wanneer u bij ons winkelt en er niet voor kiest om u af te melden voor het ontvangen van onze e-mails ('soft opt-in'), zullen wij uw persoonlijke gegevens, voorkeuren en details van uw transacties gebruiken om u op de hoogte te houden via e-mail, internet, tekst, telefoon en via onze contactcentra over relevante producten en diensten, waaronder op maat gemaakte speciale aanbiedingen, kortingen, promoties, evenementen, wedstrijden enzovoort. Dit is alleen van toepassing in het VK.

4. Wanneer verzamelen wij uw persoonsgegevens?

  • Wanneer u een van onze websites bezoekt en uw account gebruikt om producten en diensten te kopen of vouchers van het Partnerschap in te wisselen aan de telefoon, in een winkel of online.
  • Wanneer u een online aankoop doet en afrekent als gast (in dat geval verzamelen we alleen op transacties gebaseerde gegevens).
  • Wanneer u een account bij ons aanmaakt.
  • Wanneer u online winkelt, leggen we informatie vast door middel van cookies en vergelijkbare technologieën. U kunt deze beheren wanneer u onze site bezoekt.
  • Wanneer u een product of dienst in de winkel of per telefoon koopt, maar geen account heeft (of niet gebruikt).
  • Wanneer u contact met ons opneemt op sociale media.
  • Wanneer u de e-mail opent die wij sturen.
  • Wanneer u op welke wijze dan ook contact met ons opneemt met vragen, klachten etc.
  • Wanneer u een van onze medewerkers vraagt ​​om u per e-mail informatie te sturen over een product of dienst.
  • Wanneer u meedoet aan prijstrekkingen of wedstrijden.
  • Wanneer u ervoor kiest om de enquêtes in te vullen die wij u sturen.
  • Wanneer u commentaar geeft op onze producten en diensten of deze beoordeelt.
  • Wanneer u formulieren invult. Als er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurt in de winkel, kan een Partner uw persoonsgegevens verzamelen.
  • Wanneer u een derde partij toestemming heeft gegeven om de informatie die zij over u bewaren met ons te delen.

5. Wat voor soort persoonlijke gegevens verzamelen we?

  • Als u bij ons een webaccount heeft: uw naam, geslacht, geboortedatum, factuur-/afleveradres, bestellingen en ontvangstbewijzen, e-mailadres en telefoonnummer. Voor uw veiligheid bewaren we ook een gecodeerde registratie van uw inlogwachtwoord.
  • Details van uw interacties met ons via contactcentra, in de winkel of online.

We verzamelen bijvoorbeeld aantekeningen van onze gesprekken met u, details van eventuele klachten of opmerkingen die u maakt, details van aankopen die u heeft gedaan, bekeken artikelen of toegevoegd aan uw winkelmandje, keuzes op het gebied van cadeaus en verlanglijstjes, het inwisselen van vouchers, merken waarin u interesse toont , webpagina's die u bezoekt en hoe en wanneer u contact met ons opneemt.

  • Kopieën van documenten die u verstrekt om uw leeftijd of identiteit te bewijzen, indien de wet dit vereist. (inclusief uw paspoort en rijbewijs). Dit omvat gegevens over uw volledige naam, adres, geboortedatum en gezichtsopname. Als u een paspoort verstrekt, bevatten de gegevens ook uw geboorteplaats, geslacht en nationaliteit.
  • Details van uw winkelvoorkeuren.

Bijvoorbeeld welke van onze winkels u het liefst bezoekt en waar u uw vouchers inwisselt.

  • Details van uw bezoeken aan onze websites en vanaf welke site u op de onze bent gekomen.
  • Informatie verzameld door het gebruik van cookies in uw webbrowser. Lees meer over hoe wij cookies en soortgelijke technologieën gebruiken.
  • Persoonlijke gegevens die ons helpen interessante artikelen aan te bevelen.

U kunt ons bijvoorbeeld uw maat doorgeven, die wij zullen gebruiken als leidraad voor onze voorgestelde artikelen. Of u deelt informatie over uw huidtype, zodat wij passende merken en producten kunnen aanbevelen.

We vragen en gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen om interessante artikelen aan te bevelen en om uw winkelervaring bij ons op maat te maken. Het is uiteraard altijd uw eigen keuze of u dergelijke gegevens met ons deelt.

  • Betaalkaartgegevens.
  • Uw opmerkingen en productrecensies.
  • Om de best mogelijke webervaring te bieden, verzamelen wij technische informatie over uw internetverbinding en browser, evenals de land- en telefooncode waar uw computer zich bevindt, de webpagina’s die u tijdens uw bezoek heeft bekeken, de advertenties waarop u heeft geklikt en eventuele zoektermen. je kwam binnen. Lees hier meer over.
  • Uw gebruikersnaam voor sociale media, als u via die kanalen met ons communiceert, om ons te helpen reageren op uw opmerkingen, vragen of feedback.

6. Hoe en waarom gebruiken wij uw persoonsgegevens?

Wij willen u de best mogelijke klantervaring bieden. Eén manier om dat te bereiken is door een zo rijk mogelijk beeld te krijgen van wie u bent, door de gegevens die we over u hebben te combineren.

Wij gebruiken dit vervolgens om u promoties, producten en diensten aan te bieden die u waarschijnlijk zullen interesseren. In het geval van leden van het loyaliteitsprogramma bieden we u ook relevante beloningen.

De wet op de gegevensprivacy staat dit toe als onderdeel van ons legitieme belang bij het begrijpen van onze klanten en het bieden van het hoogste serviceniveau.

Als u de manier waarop wij uw gegevens gebruiken wilt wijzigen, vindt u uiteraard meer informatie in de paragraaf 'Wat zijn mijn rechten?' sectie hieronder.

Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest uw persoonlijke gegevens niet met ons te delen of bepaalde contacttoestemmingen weigert, wij mogelijk bepaalde diensten niet kunnen leveren waar u om heeft gevraagd.

Hier leest u hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken en waarom:

  • Om bestellingen te verwerken die u plaatst via onze websites en apps in de winkel. Als we uw persoonlijke gegevens niet verzamelen tijdens het afrekenen, kunnen we uw bestelling niet verwerken en aan onze wettelijke verplichtingen voldoen.

Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat uw gegevens worden doorgegeven aan een derde partij om het door u bestelde product of dienst te leveren of te leveren, en het is mogelijk dat wij uw gegevens daarna gedurende een redelijke periode bewaren om aan eventuele contractuele verplichtingen te voldoen, zoals terugbetalingen, garanties en garanties. spoedig.

  • Om te reageren op uw vragen, terugbetalingsverzoeken en klachten. Door de door u verzonden gegevens te verwerken, kunnen wij reageren. We kunnen deze ook bijhouden om toekomstige communicatie met ons te informeren en om aan te tonen hoe we gedurende de hele periode met u hebben gecommuniceerd. We doen dit op basis van onze contractuele verplichtingen jegens u, onze wettelijke verplichtingen en onze legitieme belangen om u de beste service te bieden en om te begrijpen hoe we onze service kunnen verbeteren op basis van uw ervaring.
  • Om u e-mailmeldingen te sturen wanneer u een product in uw winkelmandje plaatst en u het browsen verlaat voordat u afrekent. Dit doen wij op basis van ons gerechtvaardigd belang.
  • Om ons bedrijf en uw account te beschermen tegen fraude en andere illegale activiteiten. Dit omvat het gebruik van uw persoonlijke gegevens om uw account te onderhouden, bij te werken en te beveiligen. We houden ook uw browse-activiteit bij ons in de gaten om eventuele problemen snel te identificeren en op te lossen en de integriteit van onze websites te beschermen. We doen dit allemaal als onderdeel van ons legitieme belang.

Bijvoorbeeld door uw wachtwoord te controleren wanneer u inlogt en door geautomatiseerde monitoring van IP-adressen te gebruiken om mogelijke frauduleuze inlogpogingen vanaf onverwachte locaties te identificeren.

  • Om betalingen te verwerken en frauduleuze transacties te voorkomen. Wij doen dit op basis van onze legitieme zakelijke belangen. Dit helpt ook om onze klanten tegen fraude te beschermen.
  • Als we criminele activiteiten of vermeende criminele activiteiten, fraudemonitoring en monitoring van verdachte transacties ontdekken, zullen we deze gegevens verwerken met als doel onrechtmatig handelen te voorkomen of op te sporen. Ons doel is om de personen met wie we omgaan te beschermen tegen criminele activiteiten.
  • Met uw toestemming, of wanneer u bij ons een aankoop doet en er niet voor kiest om onze updates te ontvangen, zullen wij uw persoonlijke gegevens, voorkeuren en details van uw transacties gebruiken om u op de hoogte te houden via e-mail, internet, sms, telefoon en via onze contactcentra over relevante producten en diensten, waaronder op maat gemaakte speciale aanbiedingen, kortingen, promoties, evenementen, wedstrijden enzovoort. Dit is alleen van toepassing binnen Groot-Brittannië.
  • Het staat u uiteraard vrij om op elk gewenst moment niet meer van ons te horen via een van deze kanalen.
  • Om u per post relevante, gepersonaliseerde communicatie te sturen met betrekking tot updates, aanbiedingen, diensten en producten. We doen dit op basis van ons legitieme zakelijke belang.
  • Het staat u te allen tijde vrij om niet meer per post van ons te horen.

  • Om u mededelingen te sturen die wettelijk verplicht zijn of die nodig zijn om u te informeren over onze wijzigingen in de diensten die wij u leveren. Bijvoorbeeld updates van deze Privacyverklaring, kennisgevingen van productterugroepingen en wettelijk verplichte informatie met betrekking tot uw bestellingen. Deze serviceberichten bevatten geen promotionele inhoud en vereisen geen voorafgaande toestemming wanneer ze per e-mail of sms worden verzonden. Als wij uw persoonsgegevens niet voor deze doeleinden gebruiken, kunnen wij niet aan onze wettelijke verplichtingen voldoen.

  • Om u de meest interessante inhoud op onze websites of apps weer te geven, gebruiken we gegevens die we bewaren over uw favoriete merken of producten, enzovoort. Wij doen dit op basis van uw toestemming om app-meldingen te ontvangen en/of om ervoor te zorgen dat onze website cookies of soortgelijke technologie op uw apparaat plaatst.

We kunnen bijvoorbeeld een lijst weergeven met items die u onlangs hebt bekeken, of u aanbevelingen doen op basis van uw aankoopgeschiedenis en eventuele andere gegevens die u met ons heeft gedeeld.

  • Om een ​​van onze prijstrekkingen of wedstrijden waaraan u deelneemt te beheren, op basis van uw toestemming gegeven op het moment van deelname.
  • Om de systemen, diensten en producten die wij u leveren te ontwikkelen, testen en verbeteren. We doen dit op basis van onze legitieme zakelijke belangen.

We registreren bijvoorbeeld de sessie-ID van uw browser, zodat we meer inzicht krijgen wanneer u ons online feedback geeft over eventuele problemen die u ondervindt

  • Om te voldoen aan onze contractuele of wettelijke verplichtingen om gegevens te delen met wetshandhavingsinstanties.

Bijvoorbeeld wanneer er een gerechtelijk bevel wordt ingediend om gegevens te delen met wetshandhavingsinstanties of een rechtbank

  • Om u enquête- en feedbackverzoeken te sturen om onze diensten te helpen verbeteren. Deze berichten bevatten geen promotionele inhoud en vereisen geen voorafgaande toestemming wanneer ze per e-mail of sms worden verzonden. Wij hebben hier een legitiem belang bij, omdat dit helpt om onze producten of diensten relevanter voor u te maken.
  • Om een ​​rijk beeld te krijgen van wie u bent en wat u leuk vindt, en om onze zakelijke beslissingen te onderbouwen, combineren we gegevens die zijn verzameld uit het hele partnerschap, van derden en gegevens uit openbaar beschikbare lijsten, zoals we hebben beschreven in de sectie 'Wat Soort persoonlijke gegevens verzamelen we?' We doen dit op basis van ons legitieme zakelijke belang.

Door deze gegevens te combineren, kunnen we bijvoorbeeld uw ervaring personaliseren en beslissen welke inspiratie of inhoud we met u willen delen. We gebruiken ook geanonimiseerde gegevens uit de aankoopgeschiedenis van klanten om trends in verschillende delen van het land te identificeren. Dit kan dan bepalend zijn voor de producten die we in bepaalde winkels tentoonstellen.

  • Help zakelijke beslissingen te nemen, bijvoorbeeld met welke websites van derden we samenwerken om ervoor te zorgen dat onze advertenties onze klanten bereiken

Binnen HS Johnson registreren we uw interacties met ons, bijvoorbeeld door te kijken hoe vaak u bij ons winkelt of hoeveel u uitgeeft. We doen dit om een ​​profiel te creëren over hoe u omgaat met het Partnerschap en dat kan op zijn beurt van invloed zijn op de manier waarop we met u omgaan. Als u bijvoorbeeld regelmatig bij ons winkelt, kan dit van invloed zijn op de aanbiedingen en beloningen die u van ons ontvangt. We vertrouwen op ons legitieme belang om deze activiteit te ondernemen.

Dit doen we om ervoor te zorgen dat we een duidelijk beeld hebben van wat u leuk vindt en om ervoor te zorgen dat u op een passende manier wordt beloond, zodat direct marketing of browsen op onze websites wordt afgestemd op uw voorkeuren. Hierdoor kunnen uw bonnen ook in uw keukenla op uw online account worden bewaard, als u die heeft, zelfs als u in onze winkel winkelt. We kunnen de informatie die we verzamelen via de consolidatie van uw uitgaven ook gebruiken om onze zakelijke beslissingen te onderbouwen. Dit wordt gedaan door uw uitgaven te anonimiseren en te analyseren als onderdeel van een “bestedingstrend”, statistische weergave, of door samen te werken met onze externe leveranciers, zoals Google.

Wanneer u bij ons een product koopt dat geleverd is door de fabrikant of leverancier van dat product, geven wij uw contactgegevens door zodat zij uw gekochte product kunnen bezorgen. Hetzelfde geldt voor garanties van de fabrikant of leverancier van het door u gekochte product. Als u bijvoorbeeld een wasmachine bij ons koopt, geven wij uw gegevens door aan de leverancier van de wasmachine om de levering van de goederen te garanderen en om aan eventuele productgaranties van de leverancier te voldoen. Dat doen we om ervoor te zorgen dat we aan onze contractuele verplichtingen jegens u voldoen.

Als de fabrikanten of leveranciers uw gegevens aan andere derden willen doorgeven of voor andere doeleinden willen gebruiken, moeten zij u voldoende informatie verstrekken over met wie zij uw persoonsgegevens delen en voor welke doeleinden zij deze willen gebruiken. In sommige gevallen kan het nodig zijn dat zij hiervoor uw toestemming vragen. Als zij u die informatie niet verstrekken of uw toestemming niet vragen, en u zich zorgen maakt dat zij uw persoonlijke gegevens mogelijk met iemand anders hebben gedeeld, heeft u het recht om rechtstreeks contact met hen op te nemen voor opheldering.

7. Het combineren van uw gegevens voor gepersonaliseerde direct marketing

We willen u aanbiedingen en promoties aanbieden die op bepaalde momenten het meest relevant zijn voor uw interesses. Om ons te helpen een beter, algemeen inzicht in u als klant te krijgen, combineren we uw persoonlijke gegevens die binnen het Partnerschap zijn verzameld zoals hierboven beschreven, bijvoorbeeld uw winkelgeschiedenis bij ons. Voor dit doeleinde combineren wij de gegevens die wij rechtstreeks van u verzamelen ook met gegevens die wij verkrijgen van derden aan wie u toestemming heeft gegeven om die gegevens aan ons door te geven.

8. Hoe wij uw persoonlijke gegevens beschermen

We weten hoeveel gegevensbeveiliging belangrijk is voor al onze klanten. Met dit in gedachten zullen wij uw gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandelen en alle passende maatregelen nemen om deze te beschermen.

We beveiligen de toegang tot alle transactiegedeelten van onze websites en apps met behulp van 'https'-technologie.

De toegang tot uw persoonlijke gegevens is beveiligd met een wachtwoord en gevoelige gegevens (zoals betaalkaartinformatie) zijn beveiligd en getokeniseerd om ervoor te zorgen dat deze beschermd zijn.

We controleren ons systeem regelmatig op mogelijke kwetsbaarheden en aanvallen, en we voeren penetratietests uit om manieren te identificeren om de beveiliging verder te versterken.

9. Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

Wanneer wij uw persoonsgegevens verzamelen of verwerken, bewaren wij deze niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor ze zijn verzameld.

Aan het einde van die bewaartermijn worden uw gegevens volledig verwijderd of geanonimiseerd, bijvoorbeeld door samenvoeging met andere gegevens, zodat ze op niet-identificeerbare wijze kunnen worden gebruikt voor statistische analyses en bedrijfsplanning.

Enkele voorbeelden van bewaartermijnen voor klantgegevens:

Bestellingen

Wanneer u een bestelling plaatst, bewaren wij de persoonlijke gegevens die u ons verstrekt vijf jaar, zodat wij aan onze wettelijke en contractuele verplichtingen kunnen voldoen. Van bepaalde producten, zoals elektrische en kinderartikelen, bewaren wij de gegevens 10 jaar.

Garanties Indien bij uw bestelling garantie was inbegrepen, worden de bijbehorende persoonsgegevens bewaard tot het einde van de garantieperiode.

10. Met wie delen wij uw persoonsgegevens?

Soms delen we uw persoonlijke gegevens met vertrouwde derde partijen.

Bijvoorbeeld bezorgkoeriers, voor fraudebeheer, om klachten af ​​te handelen, om ons te helpen onze aanbiedingen aan u te personaliseren, enzovoort.

Dit is het beleid dat we op deze organisaties toepassen om uw gegevens veilig te houden en uw privacy te beschermen:

  • Wij verstrekken alleen de informatie die zij nodig hebben om hun specifieke diensten uit te voeren.
  • Zij mogen uw gegevens alleen gebruiken voor de exacte doeleinden die wij in ons contract met hen specificeren.
  • Wij werken nauw met hen samen om ervoor te zorgen dat uw privacy te allen tijde wordt gerespecteerd en beschermd.
  • Als we stoppen met het gebruik van hun diensten, worden al uw gegevens die zij bewaren, verwijderd of anoniem gemaakt.

Voorbeelden van het soort derde partijen waarmee wij samenwerken zijn:

  • IT-bedrijven die onze website en andere bedrijfssystemen ondersteunen.
  • Operationele bedrijven zoals bezorgkoeriers.
  • Directmarketingbedrijven die ons helpen onze elektronische communicatie met u te beheren.
  • Google/Facebook om u producten te tonen die u mogelijk interesseren terwijl u op internet surft. Dit is gebaseerd op uw marketingtoestemming of uw aanvaarding van cookies op onze websites. Zie onze Cookieverklaring voor meer informatie.
  • Data-inzichtbedrijven om ervoor te zorgen dat uw gegevens actueel en accuraat zijn.

Het delen van uw gegevens met derden voor hun eigen doeleinden:

Dit doen wij alleen onder zeer specifieke omstandigheden, bijvoorbeeld:

  • Met uw toestemming, gegeven op het moment dat u uw persoonlijke gegevens verstrekt, kunnen we die gegevens doorgeven aan een derde partij voor hun direct marketingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld meedoet aan een vakantiewedstrijd en een vakje aanvinkt, gaat u ermee akkoord dat de reisorganisatie u rechtstreeks promotionele informatie kan sturen. Of als we samen met een restaurant een evenement organiseren en u ermee instemt directe communicatie van hen te ontvangen.

  • Voor fraudebeheer kunnen we informatie delen over frauduleuze of potentieel frauduleuze activiteiten in onze gebouwen of systemen. Dit kan het delen van gegevens over individuen met wetshandhavingsinstanties omvatten.
  • Het is mogelijk dat wij ook verplicht zijn om uw persoonsgegevens bekend te maken aan de politie of andere handhavings-, regelgevende of overheidsinstanties, in uw land van herkomst of elders, op een geldig verzoek hiertoe. Deze verzoeken worden geval per geval beoordeeld en houden rekening met de privacy van onze klanten.
  • Van tijd tot tijd kunnen we het partnerschap uitbreiden, verkleinen of verkopen, en dit kan de overdracht van divisies of het hele bedrijf naar nieuwe eigenaren met zich meebrengen. Als dit gebeurt, worden uw persoonlijke gegevens, indien relevant, overgedragen aan de nieuwe eigenaar of controlerende partij, onder de voorwaarden van deze Privacyverklaring.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming.

Om uw reis door partnerschapswebsites te helpen personaliseren, gebruiken we momenteel de volgende bedrijven, die uw persoonlijke gegevens zullen verwerken als onderdeel van hun contracten met ons:

  • Google
  • Instagram
  • Facebook
  • Visualsoft
  • Klarna
  • Hersenboom
  • Webwinst
  • Tradetracker

11. Waar uw persoonlijke gegevens kunnen worden verwerkt

Soms zullen wij uw persoonsgegevens moeten delen met derde partijen en leveranciers buiten de Europese Economische Ruimte (EER), zoals Australië of de VS.

Internationale bestellingen

Als u buiten het Verenigd Koninkrijk gevestigd bent en bij ons een bestelling plaatst, zullen wij de persoonlijke gegevens die wij van u verzamelen overdragen aan het Partnerschap in het Verenigd Koninkrijk.

Bescherming van uw gegevens buiten de EER

De EER omvat alle EU-lidstaten, evenals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. We kunnen persoonlijke gegevens die we van u verzamelen overdragen aan externe gegevensverwerkers in landen buiten de EER.

Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om uw bestelling uit te voeren, uw betalingsgegevens te verwerken of ondersteunende diensten te verlenen.

Als we dit doen, beschikken we over procedures om ervoor te zorgen dat uw gegevens dezelfde bescherming krijgen als wanneer deze binnen de EER zouden worden verwerkt. In onze contracten met derde partijen zijn bijvoorbeeld de normen vastgelegd die zij te allen tijde moeten volgen. Als u meer informatie wenst over deze contracten, kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming.

Bij elke overdracht van uw persoonlijke gegevens zullen de toepasselijke wetten gevolgd worden en wij zullen de informatie behandelen volgens de leidende principes van deze Privacyverklaring.

12. Wat zijn uw rechten met betrekking tot uw persoonlijke gegevens?

U heeft het recht om te verzoeken:

  • Toegang tot de persoonsgegevens die wij over u bewaren, in de meeste gevallen kosteloos.
  • De correctie van uw persoonlijke gegevens wanneer deze onjuist, verouderd of onvolledig zijn.
  • Het verwijderen van de gegevens die wij over u bewaren, in specifieke omstandigheden; bijvoorbeeld wanneer u uw toestemming intrekt of bezwaar maakt en wij geen legitiem hoger belang hebben, of zodra er een einde komt aan het doel waarvoor wij de gegevens bewaren (zoals het einde van een garantie).
  • Een computerbestand in een gangbaar formaat (CSV of vergelijkbaar) met daarin de persoonsgegevens die u eerder aan ons heeft verstrekt, en het recht om uw gegevens te laten overdragen aan een andere entiteit indien dit technisch mogelijk is.
  • Beperking van het gebruik van uw persoonlijke gegevens, in specifieke omstandigheden, meestal terwijl wij beslissen over een bezwaar dat u heeft gemaakt.
  • Dat wij in specifieke omstandigheden stoppen met het verwerken van uw persoonsgegevens; bijvoorbeeld wanneer u uw toestemming heeft ingetrokken of bezwaar maakt om redenen die verband houden met uw individuele omstandigheden.
  • Dat we stoppen met het gebruik van uw persoonlijke gegevens voor direct marketing (hetzij via specifieke kanalen, hetzij via alle kanalen).
  • Dat we elke op toestemming gebaseerde verwerking van uw persoonlijke gegevens stopzetten nadat u die toestemming heeft ingetrokken.
  • Beoordeling door een Partner van elke beslissing die uitsluitend is genomen op basis van de automatische verwerking van uw gegevens (dus waarbij nog geen mens de uitkomst en de criteria voor de beslissing heeft beoordeeld).
  • U kunt op elk moment contact met ons opnemen om deze rechten uit te oefenen door een online formulier in te vullen.
  • Als we ervoor kiezen om geen gevolg te geven aan uw verzoek, zullen we de redenen voor onze weigering uitleggen.

Uw recht om uw toestemming in te trekken

Wanneer u ons uw toestemming heeft gegeven om uw persoonlijke gegevens te gebruiken, heeft u het recht om op elk moment van gedachten te veranderen en die toestemming in te trekken.

Waar we vertrouwen op ons legitieme belang

In gevallen waarin wij uw persoonlijke gegevens verwerken op basis van ons legitieme belang, kunt u ons vragen om te stoppen om redenen die verband houden met uw individuele situatie. We moeten dit dan doen, tenzij we van mening zijn dat we een legitieme, doorslaggevende reden hebben om door te gaan met het verwerken van uw persoonlijke gegevens, zoals het beheer van een verlengde garantie.

Directe marketing

U heeft het recht om het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketingactiviteiten via alle kanalen of geselecteerde kanalen stop te zetten. Wij moeten altijd aan uw verzoek voldoen.

Controle van uw identiteit

Om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te beschermen, zullen wij u vragen uw identiteit te verifiëren voordat we verder gaan met een verzoek dat u op grond van deze Privacyverklaring indient.

Als u een derde partij heeft gemachtigd om namens u een verzoek in te dienen, vragen wij hen te bewijzen dat zij uw toestemming hebben om op te treden.

13. Hoe kunt u het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketing stopzetten?

Er zijn verschillende manieren waarop u directmarketingcommunicatie van ons kunt stopzetten:

  • Klik op de link 'uitschrijven' in elke e-mailcommunicatie die we u sturen. We zullen dan alle verdere e-mails van die specifieke divisie stopzetten.
  • Als u een account heeft, log dan in op uw hsjohnson.com-account, ga naar het gedeelte 'Mijn account' en wijzig uw voorkeuren.
  • Schrijf naar HS Johnson Statutaire zetel HSJohnson, 8 Anson Street, Rugeley, Staffordshire, WS15 2BB

Houd er rekening mee dat u nog een korte periode communicatie kunt blijven ontvangen nadat u uw voorkeuren heeft gewijzigd, terwijl onze systemen volledig zijn bijgewerkt.

14. Contact opnemen met de toezichthouder

Als u vindt dat er niet correct met uw gegevens is omgegaan, of als u niet tevreden bent met ons antwoord op eventuele verzoeken die u ons heeft gedaan met betrekking tot het gebruik van uw persoonsgegevens, heeft u het recht om een ​​klacht in te dienen bij de Information Commissioner's Office.

U kunt contact met hen opnemen door te bellen naar 0303 123 1113. Of ga online naar www.ico.org.uk/concerns (wordt in een nieuw venster geopend; let op: wij kunnen niet verantwoordelijk zijn voor de inhoud van externe websites)

Als u buiten Groot-Brittannië bent gevestigd, heeft u het recht om uw klacht in te dienen bij de relevante toezichthouder voor gegevensbescherming in het land waar u woont. Details zijn te vinden in hoofdstuk 16.

15. Als u buiten Groot-Brittannië woont

Voor alle niet-Britse klanten

Rakuten Advertising kan persoonlijke gegevens verzamelen wanneer u met onze digitale eigendommen communiceert, waaronder IP-adressen, digitale identificatiegegevens, informatie over uw surfen op het internet en app-gebruik en hoe u omgaat met onze eigendommen en advertenties voor verschillende doeleinden, zoals het personaliseren van aanbiedingen of advertenties, analyses over hoe u omgaat met websites of advertenties en andere commerciële doeleinden. Voor meer informatie over het verzamelen, gebruiken en verkopen van uw persoonlijke gegevens en uw rechten kunt u de onderstaande links gebruiken.

Wij werken samen met Rakuten Advertising, die persoonlijke gegevens kan verzamelen wanneer u met onze site communiceert. Het verzamelen en gebruiken van deze informatie is onderworpen aan het privacybeleid dat hier te vinden is:

Privacybeleid

Uw rechten/opt-out

Deze Privacyverklaring wordt verstrekt in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Maleis en Chinees. Mocht er een conflict bestaan ​​in de betekenis tussen de Engelse en de vertaalde versie, dan prevaleert de Engelse versie. kopieën van versies in vreemde talen zijn verkrijgbaar bij ons klantenserviceteam.

Door een bestelling te plaatsen bij het Partnerschap, door onze website te bladeren, inclusief voor analyses en onderzoek naar websitegebruik, en/of door akkoord te gaan met het ontvangen van elektronische communicatie voor direct marketing, zoals beschreven in deze Privacyverklaring en onze Cookieverklaring, stemt u uitdrukkelijk in met de verwerking van uw persoonlijke gegevens door ons of namens ons. Uiteraard heeft u nog steeds het recht om ons te vragen uw gegevens niet op deze wijze te verwerken. Als u dat toch doet, zullen wij uw wensen respecteren.

Soms moeten we uw persoonlijke gegevens tussen landen overdragen om ons in staat te stellen de door u gevraagde goederen of diensten te leveren. In het kader van onze normale bedrijfsvoering kunnen wij uw persoonsgegevens overdragen aan derden in het Verenigd Koninkrijk en in het land waar u woont. U stemt hierbij uitdrukkelijk in met dergelijk gebruik, overdracht en openbaarmaking van uw persoonlijke gegevens buiten het land waar u woont voor dergelijke doeleinden in het buitenland.

Wij zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat redelijke stappen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat al deze derde partijen buiten het land waar u woont uw persoonlijke gegevens niet zullen gebruiken anders dan voor dat deel van de doeleinden zoals uiteengezet in deze Privacyverklaring en om de vertrouwelijkheid adequaat te beschermen. en privacy van uw persoonlijke gegevens.

Wij zorgen ervoor dat eventuele derden uw persoonsgegevens alleen verwerken in overeenstemming met hun gerechtvaardigde belangen. Deze derden kunnen onderworpen zijn aan wetten die afwijken van de wetten die van toepassing zijn in het land waar u woont. Wij ondernemen niet actief stappen om ervoor te zorgen dat een buitenlandse ontvanger van uw persoonsgegevens voldoet aan de wetten die in uw land van toepassing zijn.

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming. Wij zullen binnen uw lokale tijdsbestek reageren. Als u een klacht wilt indienen over een vermeende schending van deze Privacyverklaring of onze wettelijke privacyverplichtingen, verzoeken wij u ons zoveel mogelijk details te verstrekken met betrekking tot uw klacht. Wij zullen elke privacyklacht serieus nemen en elke klacht zal worden beoordeeld met als doel elk probleem tijdig en efficiënt op te lossen.

Australië

Voor de doeleinden van deze Privacyverklaring betekent “persoonlijke gegevens” alle informatie of een mening over een geïdentificeerde persoon, of een persoon die redelijkerwijs identificeerbaar is, ongeacht of de informatie of mening waar is of niet, of de mening in een materiële vorm is vastgelegd.

Wij doen er alles aan om uw persoonlijke gegevens veilig te houden en zullen alle redelijke voorzorgsmaatregelen nemen om deze te beschermen tegen verlies, misbruik of ongeoorloofde toegang of wijziging. Behalve voor zover aansprakelijkheid op grond van de wet niet kan worden uitgesloten, sluiten wij echter alle aansprakelijkheid uit (inclusief bij nalatigheid) voor de gevolgen van ongeoorloofde toegang tot, openbaarmaking van, misbruik van of verlies of corruptie van uw persoonlijke gegevens. Niets in deze Privacyverklaring beperkt, sluit uit of wijzigt of pretendeert wettelijke consumentenrechten te beperken, uit te sluiten of te wijzigen onder toepasselijk recht, inclusief de Competition and Consumer Act 2010 (Cth).

Als u zich in Australië bevindt, kunt u een klacht indienen bij onze functionaris voor gegevensbescherming, die binnen 30 dagen contact met u opneemt. Als we niet bij u zijn teruggekomen of als u niet tevreden bent met het antwoord dat u ontvangt, kunt u een klacht indienen bij het Office of the Australian Information Commissioner.

Canada

Als u een verzoek indient om de directe marketingcommunicatie van ons stop te zetten, duurt dit niet langer dan 10 dagen.

Aangezien uw gegevens kunnen worden overgedragen aan derden buiten het land waar u zich bevindt, kan de lokale politie of andere handhavings-, regelgevende of overheidsinstanties toegang hebben tot die gegevens, met of zonder medeweten van het Partnerschap. De persoonsgegevens die wij verwerken kunnen worden geraadpleegd door personen binnen het Partnerschap, of door onze externe dienstverleners, die dergelijke toegang nodig hebben om de in deze Privacyverklaring aangegeven doeleinden uit te voeren, of andere doeleinden die mogelijk zijn toegestaan ​​of vereist door de toepasselijke wetgeving. . De persoonlijke gegevens die we verzamelen, worden voornamelijk in Groot-Brittannië bewaard.

Als u vindt dat uw gegevens niet correct zijn verwerkt, of als u niet tevreden bent met ons antwoord op eventuele verzoeken die u ons heeft gedaan met betrekking tot het gebruik van uw persoonlijke gegevens, heeft u het recht om een ​​klacht in te dienen bij het Bureau van de Privacycommissaris. van Canada, of in sommige Canadese provincies, uw plaatselijke Privacycommissaris.

Maleisië

De termen die in deze Privacyverklaring worden gebruikt, hebben dezelfde betekenis als daaraan wordt toegeschreven in de Wet Bescherming Persoonsgegevens 2010 (“Wbp”).

Als u zich in Maleisië bevindt, kunt u vragen, opmerkingen of klachten indienen bij onze functionaris voor gegevensbescherming, die binnen 21 dagen contact met u opneemt.

Zuid-Korea

De overdracht van gegevens om het bedrijf in staat te stellen de goederen of diensten te leveren waar een klant om heeft gevraagd, kan worden beschouwd als een delegatie.

Singapore, Katar

De termen die in deze Privacyverklaring worden gebruikt, hebben de betekenis die eraan wordt toegekend door de Wet Bescherming Persoonsgegevens 2010 (ook bekend als de Wbp).

Door een bestelling bij ons te plaatsen, een account te openen, op onze website te surfen en/of akkoord te gaan met het ontvangen van digitale directmarketingcommunicatie, gaat u ermee akkoord dat wij uw persoonlijke gegevens mogen verwerken zoals beschreven in deze Privacyverklaring en onze Cookieverklaring, inclusief voor analyses en onderzoek. in websitegebruik.